Poliția atenționează sucevenii asupra mesajelor-capcană din email-uri primite de la necunoscuți


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a reamintit, marți, că deși perioada sărbătorilor s-a încheiat, infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing .

În comunicat se menționează că un email cu mesaj de tipul „Alertă de tentative de atac cibernetic”……. este un fals.

„Pentru a rămăne în siguranță în mediul online evitați să deschideți  e-mail-uri de la necunoscuți ori atașamentele mesajelor. În niciun caz nu comunicați cu aceștia sau cu cei invocați în documente. Pentru îmbunătățirea securității conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi și aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi pași”, arată sursa citată.

Potrivit polițiștilor, metoda preferată de propagare a atacurilor de tip pishing este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potențialele victime pot cădea mai ușor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online.

De aceea, polițiștii atenționează sucevenii să verifice mereu sursa reală a mesajului, să evite accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate, să nu furnizeze date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media.

„Nu uita că te poți antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro .

#Siguranțaonline este o campanie de conștientizare la nivel național implementată de Directoratul Național de Securiate Cibernetică, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor”, mai arătă Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de