Președintele ATOP Suceava: Foarte multe treceri pentru pietoni din județ sunt în zone fără vizibilitate și pot face mai mult rău decât bine. Cea mai mare rată a accidentelor mortale este în rândul pietonilor și bicicliștilor


Intră acum și în grupul de

Președintele ATOP Suceava, consilierul județean Tudor Plăcintă, a declarat, miercuri, în plenul Consiliului Județean Suceava că în anul 2022 numărul de accidente mortale din județul Suceava nu a mai plasat județul pe primul loc în țară.

El a spus că în cursul anul 2022 s-au discutat problemele legate de accidentele rutiere aproape în toate ședințele, precizând că cea mai mare rată a accidentelor mortale se înregistrează în rândul pietonilor și biciliștilor.

„În rândul tinerilor este o modă de a folosi căștile în timp ce se deplasează sau traversează strada, sau merg prin locuri nepermise, ceea ce este o chestiune foarte dăunătoare și împreună cu colegii din ATOP am discutat fel de fel de proiecte pe care să le inițiem în acest an cu privire la conștientizarea în rândul tinerilor și elevilor a acestor pericole”, a spus Tudor Plăcintă.

El a arătat că s-a discutat și situația semnalizărilor, a trecerilor de pietoni.

„Am cerut o inventariere de la toate primăriile a locurilor de traversare în apropierea școlilor. Am primit astfel de informări, nu de la toate. Foarte multe dintre aceste treceri de pietoni sunt amplasate și necorespunzător și în zone cu vizibilitate redusă și pot face mai mult rău decât bine”, a spus Plăcintă.

El a menționat că ATOP Suceava va continua demersurile în acest sens și că se caută soluții pentru creșterea siguranței în trafic.


Intră acum și în grupul de