Gheorghe Flutur spune că sunt prea multe accidente în județ, inclusiv la treceri de cale ferată și cere ca ATOP să găsească soluții de prevenție


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat, miercuri, în plenul Consiliului Județean ca Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava să analizeze și să găsească soluții pentru prevenirea accidentelor din județ inclusiv la treceri de cale ferată

„Aș vrea să rog ATOP Suceava să facă o discuție și o analiză pentru că tot vorbiți de prevenirea accidentelor. Să umblăm la cauze, să vedem ce putem face. Prea multe accidente, inclusiv la treceri de cale ferată. Poate e nevoie de mai multe semnalizări, mai multe afișaje, mai multe programe de prevenire în școli”, a spus Flutur.

El a arătat că orice acțiune de prevenire de acest fel este foarte binevenită.

„Avem rute unde circulă de două ori pe zi un tren și tot citim de accidente cu o locomotivă cu o mașină. Nu este în regulă. Poate trebuie ca și CFR să pună semnale luminoase peste tot. Trebuie mai multă atenționare și la cei care conduc mașini și acolo unde avem copii să fie supravegheați, unde avem școli poate mai mult afișaj și participarea societății civile trebuie mai activă și să-i chemăm în aceste proiecte”, a spus Gheorghe Flutur.

El a apreciat că în localitățile străbătute de calea ferată prin zona centrală, cum e Vatra Dornei sau Rădăuți, ar trebui să fie luate măsuri punctuale.

„ La Vatra Dornei, care e stațiune turistică și e foarte multă forfotă, orice măsură suplimentară de atenționare e bună. Trebuie să le discutăm și cu cei de la CFR”, a precizat președintele Flutur.


Intră acum și în grupul de