Managerul SJU Suceava anunță că întreg personalul spitalului va fi reinstruit pentru standardul anti-mită. El spune că scopul său este ca pacientul să beneficieze de un act medical, la timp, corect și performant


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunțat, joi, că a dispus reinstruirea întregului personal al spitalului pentru standardul anti-mită după ce săptămâna trecută a început o anchetă penală privind fapte de corupție în cadrul secției de oncologie.

El a spus că spitalele nu au la îndemână un portofoliu larg de instrumente pentru a preveni acte de corupție, dar că acele puține instrumente pe care le are la îndemână le va valorifica la maximum astfel încât aceste evenimente să dispară.

„Am demarat reinstruirea personalului medical pentru standardul anti-mită care este implementat la nivelul spitalului din 2019 prin directorii medical și de îngrijiri, șefii de secție. Tot personalul va fi reinstruit”, a spus Calancea.

El a menționat că SJU Suceava încurajează și spune fiecărui pacient la internare, fiecărui aparținător, că sunt în fiecare secție, compartiment, cabinet de ambulatoriu căsuțe poștale de sugestii și reclamații și mai sunt și formularele care se înmânează fiecărui pacient unde pacientul poate spune toate problemele cu care s-a confruntat pe perioada internării.

Calancea a mai arătat că va fi afișat în mai multe zone numărul de sugestii și reclamații unde se pot face astfel de sesizări care pot fi trimise și pe adresa de e-mail al secretariatului managerului, fiind afișată pe site.

„Voi intensifica comunicarea cu cadrele medicale, cu toți angajații astfel încât să înțeleagă fiecare că aceste practici nu sunt agreate de conducerea SJU Suceava. Aceste lucruri nu trebuie să ne umbrească obiectivele SJU Suceava care sunt calitatea actului medical, siguranța și satisfacția pacientului și angajatului”, a spus Calancea.

El a subliniat că își dorește să se facă lumină cazul care umbrește activitatea SJU Suceava.

„Susținem activitatea organelor abilitate. Nu vom tolera aceste acte și să înțelegem că SJU Suceava este în slujba pacienților”, a spus Calancea.

Managerul SJU Suceava a arătat că dorința conducerii spitalului este ca pacientul să beneficieze de un act medical, la timp, corect și performant.


Intră acum și în grupul de