Dr. Alexandru Calancea anunță investiții importante la SJU Suceava în acest an: Va fi efectiv șantier cu buldozere și lopeți în acest an


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea a declarat, joi, că mulțumește consilierilor județeni suceveni care au aprobat bugetul pentru SJU Suceava, care este un  buget curajos pentru investițiile pentru 2023.

El a spus că noul pavilion de oncologie, o investiție majoră pe 4950 de mp, cu peste 10 milioane de euro pentru 45 de paturi pentru spitalizare continuă, 18 paturi pentru spitalizare de zi, 12 paturi pentru îngrijiri paliative și opt paturi pentru aparținători.

Calancea a arătat că sunt medici rezidenți tineri care vor să se alăture echipei secției de oncologie pentru că au auzit că la SJU Suceava se pune accent și pe această specialitate.

Managerul SJU Suceava a spus că sunt depuse la finanțare șapte proiecte europene dintre care unul,  pentru fluidele medicale, a fost deja semnat, fiind vorba de o investiție de peste 3 milioane de euro ce va presupune dotarea cu oxigen a fiecărui pat din spital, va fi reabilitată instalația electrică și va fi introdus aer condiționat centralizat și care va fi tratat în anumite zone unde riscul propagării infecțiilor prin aer este mare.

El a mai spus că totodată va fi dotat spitalul cu mai multe detectoare de incendiu și că va fi reabilitată și rețeaua interioară de apă din spitalul nou.

Un alt proiect vizează reabilitarea termică a spitalului nou cu 13 milioane de euro, cu schimbarea tâmplăriei, a tuturor becurilor și montarea unei centrale termice de cogenerare și că vor fi executate reparații capitale la secția externă de psihiatrie a SJU Suceava.

Dr. Calancea a mai anunțat că s-au demarat activitățile pentru extinderea ATI arătând că suprafața acestei secții se va dubla în condițiile în care SJU Suceava e în plină dezvoltare.

Managerul SJU Suceava a mai declarat că se va reamenaja UPU unde se va face o extindere și o îmbunătățire a circuitelor și traseelor și că tot în această zonă va fi înființată o sală chirurgicală de politraumă, o sală chirurgicală foarte mare.

Calancea a arătat că în acest an va fi efectiv șantier la SJU Suceava cu buldozere și lopeți.


Intră acum și în grupul de