Guvernatorul regiunii Cernăuți anunță finalizarea reconstrucției PTF Dyakivtsi cu o capacitate planificată de până la 300 de vehicule pe zi


Intră acum și în grupul de

Reconstrucția punctului de control internațional „Dyakivtsi” este finalizată 100%, a anunțat, sâmbătă, guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuc.

Potrivit acestuia, la PTF „Dyakivtsi” s-au finalizat lucrările de construcție și de montare a echipamentelor necesare, a sistemelor de iluminat și comunicații.

Totodată au fost reparați și peste 7 km de drum de acces, iar lucrările sunt în curs de finalizare.

Capacitatea zilnică planificată a punctului este de până la 300 de vehicule, inclusiv 10 autobuze, 1550 de cetățeni, inclusiv 500 de pietoni, a precizat Zaparaniuk.

El a amintit că reconstrucția punctului de control internațional „Dyakivtsi” a început în anul 2015, în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii frontierei dintre Ucraina și România în cadrul programului „Ucraina-România-Moldova”. (2007-2013)”, dar că lucrările au fost abandonate și reluate în 2021.

Deschiderea PTF Dyakivtsi-Racovăț fusese anunțată inițial pentru toamna anului trecut, apoi pentru luna decembrie a anului trecut și ulterior pentru prima parte a anului 2023.


Intră acum și în grupul de