Incendiul din Marginea a izbucnit de la coșul de fum. Proprietarul a suferit arsuri, iar soția lui un atac de panică


Intră acum și în grupul de

Incendiul care a afectat, duminică dimineața, o gospodărie din comuna Marginea a izbucnit de la coșul de fum neprotejat corespunzător.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, în timpul intervenției, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava a acordat primul ajutor medical proprietarei, o femeie în vârstă de 66 de ani. Aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți, cu diagnosticul inițial de atac de panică și hipertensiune arterială.

Ulterior, un echipaj SMURD a acordat primul ajutor medical și proprietarului, un bărbat în vârstă de 67 de ani, care a suferit arsuri la față și pe mâini. Bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Potrivit sursei citate, în incendiu, pe lângă afectarea mai multor construcții, au pierit un cal, o vacă, două capre și 25 de păsări de curte.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcarilor a fost efectul termic generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile”, a menționat mr. Găleată.

Incendiul a fost lichidat după peste patru ore de intervenție, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și gospodăria învecinată, cu bunurile aferente.

ISU Suceava reamintește măsurile preventive la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

• Verificarea,  curăţarea  şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;

• Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele  combustibile  ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor;

• În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere.


Intră acum și în grupul de