Circulație în condiții de iarnă pe drumurile naționale din județul Suceava unde sunt sectoare de zăpadă frământată de până la 3 centimetri


Intră acum și în grupul de
Deszăpezire în zona Trei Movile de pe DN 17

În județul Suceava circulația pe drumurile naționale se face în condiții de iarnă.

Potrivit DRDP Iași, carosabilul se prezintă acoperit cu sectoare de zăpadă frământată în strat de până la 3 cm, cauzat în special de viscolul la sol.

Ninge viscolit, în acest moment, în județele   Suceava, Neamț,  Botoşani și Bacău, după o noapte de ninsori abundente, arată sursa citată.

Pentru asigurarea circulației,  echipele DRDP Iași au acționat cu 278 de utilaje și 2171 tone de material antiderapant, pe toate sectoarele din administrare.

Poliția Română amintește că până în seara zilei de 06 februarie a.c. sunt în vigoare avertizări meteorologice Cod Galben de intensificări ale vântului, cu perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, pecum și de viscol în Carpații Meridionali și Orientali.

„Țineți cont de condiţiile meteo la planificarea deplasărilor și nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Dacă partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă, reduceți considerabil viteza pentru a putea opri în condiții de siguranţă și nu bruscați comenzile autovehiculelor. Folosiți frâna de motor pentru încetinire! Nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule staționate și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!”, a transmis Poliția Română.


Intră acum și în grupul de