Paznic al mănăstirii Voroneț, sancționat după ce un grup de credincioși l-a informat pe IPS Calinic că nu li s-a permis să se închine la mormântul fostei maici starețe


Intră acum și în grupul de

Un paznic al mănăstirii Voroneț a fost sancționat după ce un grup de credincioși a reclamat IPS Calinic că nu li s-a permis să se închine la mormântul fostei maici starețe a mănăstirii Stavrofora Irina.

Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, i-a fost sesizat un caz în care portarul mănăstirii Voroneț a alungat un grup de credincioși să se închine la mormântul fostei maici starețe.

„Am fost zilele acestea în vizită la Mănăstirea Voroneț. După ce ne-am închinat în biserică mănăstirii, am dorit să mergem și la mormântul fostei maici starețe. Toate bune și frumoase, până ce după noi a venit în fuga portarul care ne-a alungat de acolo, pe principiul faptului că este proprietate privată. Nu vreau să fac rău nimănui, dar atitudinea aceluia a lăsat mult de dorit. Maica stareță fiind înhumată pe o proprietate privată, cum putem noi, „muritorii de rând” să putem să ne închinăm și să ne rugăm la mormântul acesteia?”, a întrebat petentul.

IPS Calinic a transmis acest mesaj actualei maici starețe a mănăstirii care a răspuns că paznicul a fost sancționat.

Astfel se menționază că pentru comportament inacceptabil, paznicul angajat al mănăstirii a primit sancțiune cu avertisment, deocamdată.

„Obștea mănăstirii este profund recunoscătoare fiecărei persoane care-și aduce aminte de întâia noastră stareță, Stavrofora Irina, și dorește să-i aducă un omagiu. În anul care a trecut am avut și grupuri de pelerini, cu preoți, care s-au rugat la mormântul sfinției sale. Cerem noi scuze pentru atitudinea salariatului și îi așteptăm cu bucurie pe toti!”, a transmis maica stareță.


Intră acum și în grupul de