FOTO//ISU Suceava: Trei incendii au izbucnit în câteva ore de la coșuri de fum. Proprietarul unei locuințe a suferit arsuri


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au intervenit în ultimele ore pentru localizarea și lichidarea a trei incendii izbucnite de la coșurile de fum necurățate sau amplasate incorect.

Potrivit plt. Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava, vineri seara, în jurul orei 21:00 pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Pleșești, comuna Vulturești.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit și anexele gospodărești cu pericol de propagare la alte construcții din aceeași gospodărie. Pe timpul intervenției, un echipaj a Serviciului de Ambulanță Județean Suceava  trimis la fața locului, a acordat primul ajutor medical proprietarului în vârstă de 87 de ani, care a suferit arsuri la membrul inferior stâng. Ulterior, acesta a fost transportat la spital.

Au ars acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de coşul neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 23:50, iar pompierii au salvat restul construcțiilor din gospodărie (un adăpost de animale, o anexă și un garaj).

Potrivit sursei citate, un alt incendiu a fost anunțat sâmbătă dimineața la 08:26 și a izbucnit la o bucătărie de vară din Șaru Dornei.

Astfel, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă din localitatea Șaru Dornei.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o anexă construită din lemn cu pericol de propagare la casa de locuit.

În incendiu au ars anexa (bucătărie de vară) construită din lemn și bunurile din interior, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei, provenite din coșul de fum necurățat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit.

Tot sâmbătă dimineața, la ora  10:01 a fost anunțat un incendiu la un acoperiș în Bosanci unde a un intervenit pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci, cu trei autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei de locuit cu pericol de propagare la restul construcției.

În incendiu a ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 200 de metri și s-a degradat tavanul casei de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit.


Intră acum și în grupul de