Firma italiană Elital Space and Defense deschide la Suceava un centru de proiectare în domeniul ingineriei aerospațiale


Intră acum și în grupul de

Firma italiană Elital Space and Defense deschide, miercuri, la Suceava un centru de proiectare în domeniul ingineriei aerospațiale.

Sediul firmei va fi în cartierul Burdujeni, în complexul Orizont, potrivit unui comunicat de presă.

De remarcat este că responsabil în domeniul de proiectare și producție al firmei italiene, Gianni Pandolfi, este soțul Alinei Violeta Goreac, care, după 20 de ani petrecuți în Italia a redevenit de un an învățătoare la Școala Gimnaziala Mitocu Dragomirnei.

Alina Violeta Goreac spune în comunicat că s-a întors în satul natal cu dorinţa fierbinte de a ajuta copiii din Mitocu Dragomirnei şi tinerii din Suceava cu competențele şi dragostea sa faţă de locurile natale, dar şi cu experiența şi profesionalismul soțului ei italian Gianni Pandolfi, specialist în proiectare și producție în domeniul aerospațial.

Firma italiană împreună cu Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică – FIMAR şi cu Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – FIESC, din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava – USV,  au găzduit în  data de 15 decembrie 2022 o prezentare în cadrul parteneriatului lucrativ existent.

 La eveniment au fost prezentate studenților şi cadrelor didactice ofertele de angajare/intership, precum și perspectiva materializată a unei colaborări cu cercetătorii din universitate, în domeniul ingineriei aerospațiale.

La două luni de la această întâlnire evenimentul și-a atins scopul, iar firma Elital Space and Defence, a revenit pe teritoriul Sucevei și deschide de miercuri o filială cu sediul în centrul comercial Orizont din Burdujeni și unde își vor desfășura activitatea de proiectare în domeniul ingineriei aerospațiale studenții şi absolvenții Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

sursa foto: elital.com

Potrivit site-ului companiei, Elital Srl (numele înseamnă Elettronica Italiana, www.elital.com) a fost fondată în 1986 și are sediul în L’Aquila, la circa 70 de km de Roma. Firma și-a extins rapid capacitățile în proiectarea și fabricarea de echipamente mecanice, electrice și electronice, subsisteme și sisteme complete care deservesc piața comercială civilă și profesională.


Intră acum și în grupul de