Numărul posturilor de consilieri școlari a fost suplimentat în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar general al ISJ Suceava, Grigore Bocanci, a declarat joi, într-o conferință de presă, că în județul Suceava a fost suplimentat cu 61 numărul posturilor de consilieri școlari, urmând ca la nivel județean această majorare să conducă la o îmbunătățire a raportului consilier școlar/număr de elevi.

El a spus că județului Suceava i-au fost repartizate de către Ministerul Educației un număr de 61 de posturi de consilier, posturi ce vor fi distribuite în teritoriu, astfel încât să existe un consilier școlar la două unități administrativ teritoriale.

Bocanci a mai spus că posturile de consilier școlar vor putea fi scoase la concurs pentru perioadă determinată chiar de la momentul repartizării, urmând să fie publicat anunț pentru ocuparea acestora în cadrul concursului național de titularizare.

Inspectorul școlar general al ISJ Suceava a menționat că, în prezent, sunt încadrați în județ 54 de consilieri la o populație școlară de 114 776 de elevi înscriși în învățământul preuniversitar.

Ministerul Educației a informat în cursul săptămânii trecute că la nivel național au fost repartizate 1.200 de noi posturi de consilieri școlari, iar majorarea numărului de consilieri școlari va contribui la atingerea mai multor obiective importante, respectiv creșterea accesului elevilor și preșcolarilor la servicii de asistenţă psihopedagogică, orientare școlară și vocațională, extinderea rețelei de cabinete școlare de asistență psihopedagogică, extinderea activităților de prevenire a violenței școlare în cadrul campaniei „Nu sunteți singuri! Împreună oprim violența din școli”, creșterea accesului la activități de informare, consiliere și sprijin pentru elevii în risc de excluziune școlară și pentru familiile acestora.


Intră acum și în grupul de