SJU Suceava: Ficatul și rinichii fetiței de trei ani aflată în moarte cerebrală după un grav accident au salvat viața unei fete și a unui tânăr


Intră acum și în grupul de

 Spitalul Județean de Urgență Suceava a anunțat, sâmbătă, că în cursul nopții de 17 spre 18 februarie 2023, la unitatea spitalicească a avut loc prima prelevare de organe din acest an.

Pacienta  de la care s-au prelevat organele, aflată în moarte cerebrală, a fost o fetiță de 3 ani, victima a unui cumplit accident rutier în urmă căruia a suferit un traumatism cranio-cerebral grav.

Ficatul a fost trimis la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București unde a fost transplantat cu succes la o fetiță de 11 ani care suferea de o boală genetică rară depistată când avea doar 1 an, în urmă căreia pacienta a ajuns la ciroză și insuficientă hepatică.

Rinichii au fost prelevati în bloc și au ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași unde au fost transplantați la un tânăr de 23 de ani.

Ambele intervenții au decurs bine, pacienții fiind stabili, precizează sursa citată.

„Mulțumim tatălui fetiței de 3 ani care, în pofida tragediei care i-a răpit trei membri ai familiei, a găsit puterea să accepte această intervenție, că a ales să le onoreze memoria salvând alte două vieți.

   Mulțumim echipelor de medici anesteziști și chirurgi, asistenți, implicate atât în prelevarea cât și în transplantarea cu succes a organelor”, a transmis SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de