Cod portocaliu de vânt în zona de munte a județului Suceava și cod galben de vânt în restul județului. ISU Suceava: Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, avertizări cod portocaliu și cod galben pentru județul Suceava valabile până la ora 22:00.

Astfel, a fost emis cod portocaliu pentru zona de munte de peste 1700 m unde vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.        

Tot la munte, a fost emis cod galben pentru altitudini mai mari de 1500 m unde vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 70…100 km/h.

Pentru restul teritoriului  a fost emis cod galben de vândt.

Meteorologii arată că vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h și mai ales în nordul Moldovei și sudul Transilvaniei de 75…85 km/h.

ISU Suceava a transmis un set de recomandări:

-Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

-Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

-Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

-Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

-Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

-Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.


Intră acum și în grupul de