Grădinița Deleni din Pârteștii de Jos este încadrată în clasa de risc seismic I, anunță Ministerul Educației care precizează că a cerut relocarea preșcolarilor


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educației a anunțat, marți, că în urma reactualizării datelor de către conducerile unităților de învățământ, în țară 39 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic I, din care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinația săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri au alte destinații.

În lista unităților de învățământ care au în uz câte o clădire, încadrată în clasa I de risc seismic, clădiri cu destinația săli de clasă/laboratoare este inclusă Grădinița cu program normal Deleni, județul Suceava

Ministerul Educației menționează că a solicitat conducerilor inspectoratelor școlare ca, împreună cu autoritățile locale, să identifice soluții pentru relocarea preșcolarilor/elevilor care învață în clădiri clasificate ca având grad de risc seismic I și care sunt în uz.

Școlile și instituțiile de învățământ care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate, vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare și reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a solicitat ca, pe lângă programele finanțate de la bugetul de stat, să fie avute în vedere proiectele susținute din fonduri europene.

Ministerul Educației anunță că, în parteneriat cu Banca Mondială, derulează deja un proiect în valoare de aproape 100 milioane euro, care are drept scop reabilitarea, consolidarea și/sau construirea unor școli din zonele cu cel mai mare risc seismic din România.


Intră acum și în grupul de