IPS Calinic: Diaconii mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” și ai Centrului Eparhial preferă să slujească acolo unde sunt angajați, nu să facă „braconaje” prin parohii ori mănăstiri


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a explicat motivele pentru care la sărbători sau duminicile Sfânta Liturghie se oficiază în curtea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” și de ce sunt mulți diaconi la aceste slujbe.

Ierarhul a fost întrebat cum comentează faptul că administratorul paginii de socializare „Practica de cult„ s-a arătat iritat de faptul că slujesc mulți diaconi la Catedrală și că slujba se săvârșește în exterior.

IPS Calinic a răspuns că la Mănăstirea „Sfântul Ioan”, biserica fiind relativ mică, Sfânta Liturghie în duminici și sărbători se săvârșește, din iulie 2020, cu excepția zilelor când vremea nu îngăduie, în incinta mănăstirii, datorită numărului mare de credincioși care participă la această slujbă, dar și datorită numărului mare de pelerini închinători care vin să se închine la moaștele sfântului în timpul Sfintei Liturghii.

„Numărul mare de diaconi care slujesc în duminici și sărbători și care a atras atenția respectivului domn se explică prin faptul că toți sunt angajați ai mănăstirii și ai Centrului Eparhial. Fiind persoane foarte disciplinate, preferă să slujească acolo unde sunt angajați, nu să facă „braconaje” prin parohii ori mănăstiri (cu excepția situațiilor când sunt invitați)”, a menționat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.


Intră acum și în grupul de