Dan Ioan Cușnir acuză, în plenul Consiliului Local conducerea Primăriei Suceava de „sifonarea” banului public pe acțiuni politizate și de spălare a imaginii primarului


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale Suceava a PSD, consilierul municipal Dan Ioan Cușnir a acuzat, joi, în plenul Consiliului Local, conducerea Primăriei Suceava de „sifonarea” banului public pentru acțiuni politizate și de spălare a imaginii primarului.

Astfel, la proiectul pentru alocarea unei sume de 100.000 de lei pentru organizarea unui concurs de talente „Voci de îngeri” organizat de asociația Romantic Art, Dan Ioan Cușnir a spus că din păcate, o acțiune care inițial a fost un demers onorabil a căzut în „plasa perversă a banilor publici”, iar acest festival a ajuns să fie folosit pentru imaginea publică a femeilor liberale.

Consilierul municipal PSD a spus că anul trecut, Angela Zarojanu a rugat-o pe prezentatoare să o invite pe scenă pe doamna Maria Todireanu, consilier local PNL.

Cușnir a mai spus că și la Festivalul Plăcintelor, organizat nu de mult și unde din bugetul local s-au alocat 25.000 de lei și nu au prea fost tarabe cu plăcinte, iar beneficiara acestor alocări publice s-a înscris a doua zi în PNL.

„Sucevenii trebuie să știe ce se află de fapt în spatele alocării banilor din taxele și impozitele lor”, a spus Cușnir.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a răspuns că toți consilierii locali pot participa la acțiunile care sunt finanțate de la bugetul local, iar consilierul local Maria Todireanu a explicat că a fost prezentă pentru a însoți copiii de la grădinița Obcini participanți la concurs și că a fost invitată în calitate de consilier local să ofere un premiu.

Dan Ioan Cușnir s-a arătat nemulțumit și de proiectul prin care se alocă 30.000 de lei Asociației pentru Localnici din Suceava prin care se finanțarea apariția a două numere ale revistei acestei asociații cu câte 1700 de exemplare care vor fi distribuite gratuit la cabinetele medicilor de familie, la Universitate și în alte zone publice.

„Trebuie să se editeze două numere din revista lucrurilor bune. Sucevenilor trebuie să li se prezinte adevărul, nu adevărul coafat. Sucevenii știu ce se întâmplă în oraș și nu trebuie să încercăm la cabinetele medicilor de familie spălarea imaginii publice a primarului Ion Lungu și a viceprimarului Lucian Harșovschi. Mi se pare o cheltuire inutilă a banului public”, a spus Cușnir.

Viceprimarul Lucian Harșovschi i-a transmis lui Cușnir că a început prea devreme campania electorală și să-i contacteze pe cei care editează revista, dar acesta i-a răspuns că doar sesizează cum se sifonează banul public.


Intră acum și în grupul de