Acuze din PSD la adresa viceprimarului Harșovschi: Ați distrus spațiile verzi din Suceava care au fost acoperite cu beton. Harșovschi: Nu am tăiat niciun copac eu. Orice proiect este avizat


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a fost acuzat de consilierii locali PSD că a distrus spațiile verzi din municipiul Suceava.

„Eu un om mai înverșunat decât dumneavoastră în a distruge spațiile verzi din municipiul Suceava nu am văzut”, a declarat consilierul local PSD Gabriel Buciac.

El a spus că Lucian Harșovschi a fost foarte înverșunat și de câte ori a putut a expus în spațiul public că cei de la PSD nu îi aprobă proiectul de distrugere a spațiilor verzi din municipiul Suceava.

„Ați făcut locuri de parcare sub geamurile oamenilor, ați tăiat copaci, ați făcut în Burdujeni străzi care înainte aveau spațiu verde în fața blocului au devenit străzi de beton, cu locuri de parcare cu lungime de șapte-opt metri”, a spus consilierul local.

El a arătat că același lucru se intenționează și pe Aleea Saturn.

„Strada aceea trebuia de mult reabilitată, dar pentru că oamenii de acolo nu v-au votat li s-a spus că nu li se face strada”, a spus Buciac.

El a menționat că încă din 2017 a prezentat modalități cu construcție de parcări supraterane și subterane, care pot fi încadrate în spații mai mici și care demonstrează că sunt și alții care pot avea opinii bune.

Lucian Harșovschi a răspuns că cei din PSD au votat în mandatul trecut în Consiliul local împotriva modernizării parcărilor, iar după doi ani guvernarea PSD a schimbat legislația ceea ce a permis adoptarea proiectului inițial.

„Nu am tăiat niciun copac eu, orice proiect este avizat. Sunteți în partea aceea sălii pentru că așa v-au votat sucevenii ca fiind Gică-contra și conjunctura de la masă este cea pe care au votat-o sucevenii”, a spus viceprimarul.

Liderul grupului PSD, Dan Ioan Cușnir, i-a spus lui Harșovschi că în toată Europa se renunță la parcările la sol care sunt transformate în spații verzi, iar mașinile sunt mutate în parcări subterane.

„Spațiile verzi dintre blocuri au fost făcute cu un rol. Nu sunt întâmplător acolo. Ele sunt pentru a asigura o calitate a vieții locuitorilor din orașe. Aer curat, zonă de relaxare vizuală, liniște. Dumneavoastră faceți pe dos. Impotența administrativă de a construi parcări supraetajate și subterane vă determină să transformați spațiile verzi în parcări”, a spus Cușnir.

El și-a exprimat speranța că se va ajunge și în Suceava să fie respectată legislația privind spațiile verzi.


Intră acum și în grupul de