Două noi stațiuni cu peste 25.000 de locuri de cazare și peste 200 de km de pârtii de schi ar urma să fie amenajate în zona Bukovel


Intră acum și în grupul de

Încă două stațiuni care vor fi legate de stațiunea Bukovel ar urma să fie construite în perioada următoare a anunțat publicația cernăuțeană Bucpress care citează inițiativa ecologică Free Svydovets.

Astfel, potrivit sursei citate, la sfârșitul anului 2022, „Bukovel” SRL a făcut apel la două consilii sătești – Polyanytska din regiunea Ivano-Frankivsk și Ust-Chornyanska din Transcarpatia de a începe pregătirile pentru construcția a încă două stațiuni – „Bystrytsia” și „Turbat”.

„Stațiunile Turbat și Bystrytsia, anunțate în 2022, vor găzdui 25.000 de persoane în același timp, peste 200 km de pârtii de schi, 28 de teleschiuri, iar stațiunea Svydovets, care a fost anunțată în 2016, ar trebui să găzduiască până la 28.000 de persoane  în același timp. Planurile — 1.400 de hectare de teritoriu, unde vor fi amplasate peste 30 de telecabine, 230 km de pârtii de schi, 700 de hectare de hoteluri și alte clădiri”, se arată în publicație.

Toate cele trei stațiuni vor fi amplasate una lângă alta și vor fi conectate la Bukovel.

Astfel, este planificată o stațiune, care va fi proiectată pentru mai mult de 65 de mii de oameni în același timp.

Deocamdată este în derulare pregătirea documentelor necesare construcției.

„Cel puțin trei mii de hectare de păduri sălbatice, pajiști și râuri din Carpați vor fi distruse sau prejudiciate. În realitate, mult mai multe. Conform hărților disponibile, construcția, pârtiile de schi și teleschiurile vor trece prin zone protejate, sate, numeroase plante și animale  înregistrate în Cartea Roșie, lacuri montane unice din Svidovets și așa mai departe”, se arată Free Svydovets care menționează că stațiunea Svydovets are aproape 9.000 de metri cubi de apă uzată în fiecare zi și aceeași cantitate de apă reziduală, iar cu două stațiuni anunțate în 2022 se  va ajunge la 15.000 de metri cubi zilnic.


Intră acum și în grupul de