IPS Calinic: Preotul care percepe taxe pentru servicii religioase fără o hotărâre a Consiliului Parohial riscă inclusiv suspendarea din slujire


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a reiterat, luni, într-un răspuns oferit unui enoriaș, că preotul care percepe taxe pentru servicii religioase fără o hotărâre a Consiliului Parohial riscă inclusiv suspendarea din slujire.

„Există o taxă pentru înmormântare, botez sau cununie? Sfântul Sinod prin Hotărârea 13.842 din 22 decembrie spune că preotul care cere bani de înmormântare riscă să și piardă parohia, este adevărat?”, a întrebat enoriașul.

Potrivit IPS Calinic, pentru serviciile religioase nu există taxe stabilite prin Sfântul Sinod, cu excepția celor stabilite în unele parohii de Consiliile Parohiale.

„Consecințele unor taxe impuse de preot, fără o hotărâre a Consiliului Parohial, sunt dintre cele mai severe (pierderea funcției de paroh, mutarea din acea parohie, suspendarea din slujire etc.)”, a explicat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.


Intră acum și în grupul de