Ședință de progres pentru Autostrada A 7 convocată de Gheorghe Flutur la Consiliul Județean: Constructorul a început să construiască A 7 și trebuie finalizată documentația și pe Pașcani-Suceava-Siret


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat, marți, o întâlnire de lucru referitoare la stadiul proiectului Autostrăzii A7 la care au participat 22 de primari, din care 17 din Suceava, 4 din Iași și unul din Botoșani, dar și firmele de proiectare EGIS și Search Corporation, reprezentanți ai Agenției de Protecția Mediului, Apele Române, Agenției Naționale pentru Ariile Protejate, Prefectura Suceava, SGA Suceava, ABA Siret, Direcția de Cultură, DJDP Suceava,  reprezentanți CNAIR București.

Flutur a declarat după întâlnire că au participat primarii de pe traseul A 7 din cele trei județe.

„Suntem avansați pe ruta Pașcani-Suceava. Cred că în vară e finalizată toată documentația ca să intrăm în procedură de scoatere la licitație. 95 la sută din foraje sunt făcute, sunt deja citite studiile geotehnice de laborator. Urmează avizul de mediu, avizul de la Apele Române”, a spus Flutur.

El a arătat că s-a discutat despre cele cinci noduri-descărări de pe A7 de la Pașcani, Tudora, Dolhasca, Liteni-Roșiori și la Aerport.

Flutur a spus că pentru evitarea unor blocaje s-a avut în vedere găsirea gropilor de împrumut de unde să se ia pământul necesar pentru construcția profilului de autostradă, iar fără implicarea primarilor e mai greu.

El a mai arătat că a cerut, tot cu sprijinul primarilor, identificarea proprietarilor de pe traseul autostrăzii pentru că va trebui dată o Hotărâre de Guvern, iar acești proprietari să fie despăgubiți.

„Pe ruta Suceava-Siret sunt făcute foraje doar 50 la sută și vrem o recuperare până încep semănăturile de primăvară”, a spus Flutur care a menționat că a solicitat proiectantului să aibă în vedere și nodul care să se lege cu noul drum care face legătura cu PTF Vicovu de Sus, dar și zonele unde se vor amenaja stațiile de carburanți, unde vor fi parcările.

„Trebuie să punem umărul. Finalul acestui an să ne găsească cu documentația finalizată să scoatem la licitație pentru că până la Pașcani deja s-a licitat și constructorul, din fericire, a început să construiască A7”, a concluzionat Flutur.


Intră acum și în grupul de