Aproape 30 de ucraineni au fost reținuți de grănicerii din regiunea Cernăuți pentru că au încercat să plece ilegal din țară


Intră acum și în grupul de

Angajații Detașamentului de Grăniceri Cernăuți al Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei au reținut, luni, patru organizatori și 16 bărbați cu vârsta de recrutare, care au intenționat să treacă ilegal frontiera de stat cu România și Republica Moldova, iar alți nouă bărbați au fost reținuți în week-end, informează presa de limba română din regiunea Cernăuți.

Potrivit sursei citate, șase persoane au fost reținute în zona de responsabilitate a pichetului de grăniceri „Krasnoilsk” (Crasna)

„Fără să țină cont de propriile vieți, „turiștii nenorociți” s-au aventurat în România prin zonele greu accesibile și acoperite de zăpadă de la frontiera Carpaților ucraineni”, se spune într-un comunicat al Direcției Regionale Vest al Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei.

În urma operațiunilor de căutare, grănicerii au reținut încă patru persoane care organizaseră transportul ilegal al bărbaților și un vehicul. De menționat este că unul dintre suspecți este minor.

Ceilalți zece bărbați cu vârsta de recrutare au fost reținuți de grănicerii pichetelor „Seleatin” și „Kelmenți”, fiind locuitori din regiunile Dnipropetrovsk, Cernăuți și Ivano-Frankivsk.

De menționat este că în zilele de sâmbătă și duminică, 25 şi 26 februarie încă nouă bărbaţi de vârsta recrutării au fost reţinuţi în momentul când încercau să treacă ilegal  frontiera în regiunea Cernăuţi.


Intră acum și în grupul de