Studentă a USV, câștigătoare a concursului organizat de Agenția Universitară a Fraconfoniei și RFI


Intră acum și în grupul de

Biroul pentru Europa Centrală și Orientală al Agenției Universitare a Francofoniei a comunicat rezultatele concursului pe care l-a organizat în colaborare cu Radio France International.

Astfel, una dintre cele două câștigătoare este Axenia Dociu, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Ca urmare a selectării sale, Axenia va avea șansa de a face un stagiu profesional de traduceri din franceză în română, timp de patru luni.

Pe lângă suma de bani pe care o va primi lunar, studenta universității sucevene va beneficia de sfaturile competente ale unor experți din domeniul presei și din domeniul traducerii specializate, iar experiența ei formatoare va avea consecințe reflectate în foaia matricolă.

Este a doua oară când bursa oferită de AUF în parteneriat cu RFI ajunge la Suceava.

Obținerea acestui premiu a fost o bucurie nu numai pentru Axenia Dociu, înscrisă la programul de studii Limba și literatura română – Limba și literatura franceză, ci și pentru profesorii ei, încântați când calitatea muncii studenților lor e recunoscută și recompensată la nivel internațional.


Intră acum și în grupul de