Gheorghe Flutur a depus la finanțare proiectul pasajului subteran de la Spitalul Județean și a semnat contractul de reabilitare energetică a SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a semnat, luni, la București contractul  de finanțare pentru proiectul pe fonduri europene pentru reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Suceava cu o valoare a proiectului de peste 13 milioane de euro,respectiv 65,726 milioane de lei și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliența, Componenta C5 – Valul Renovării.

Suprafața totală care va fi renovată este de 25.500 mp, urmând să fie realizate lucrări de reabilitare termică a anvelopei, schimbarea centralei termice pe gaz cu centrală termică pe gaz în cogenerare, schimbare boiler apă caldă de consum, montare termostate electronice în fiecare încăpere, instalare chiller climatizare și conectare la instalația de cogenerare pentru producere frig, schimbarea corpurilor de iluminat cu sisteme tip led, montarea de baterii cu fotocelulă în băi, montarea ventilatoarelor cu recuperare de căldură în încăperi, montare ventiloconvectoare, montare panouri fotovoltaice pentru iluminat, tuburi vidate presurizate pentru preparare apă caldă menajeră montate pe șarpantă, izolarea soclului clădirii, izolarea termică a conductelor de apă caldă din camera tehnică a centralei termice și schimbarea aparatelor de aer condiționat cu aparate noi. Această modernizare va conduce la creșterea gradului de siguranță și reducerea cheltuielilor cu iluminatul și încălzirea.

Președintele CJ Suceava a reamintict că în acest an se vor efectua mai multe investiții la Spitalul Județean Suceava, CJ Suceava finanțând construcția unui Spital de Oncologie, cu 83 de paturi, în valoare de peste 50 de milioane lei (10 milioane euro), pentru care au demarat procedurile de începere a lucrărilor.

De asemenea, au fost depuse proiecte pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, creșterea siguranței pacienților spitalului, dotarea şi renovarea Cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dar și altele.

„Mai mult, astăzi am depus la finanţare și proiectul „Acces rutier și pietonal prin pasaj subteran la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, municipiul Suceava”. Este vorba de un Pasaj subteran de 200 de metri, rutier și pietonal, între Spitalul Vechi și UPU. Printre avantajele acestui pasaj subteran în zonă se numără asigurarea accesului în condiții bune de siguranță şi confort atât a mijloacelor mobile de intervenție, cât și a pacienților, asigurarea legăturii directe între corpurile spitalului, îmbunătățirea serviciilor medicale, îmbunătățirea traficului în zonă și reducerea emisiilor de CO2, sporirea siguranței pietonilor prin realizarea traversării bulevardului cu ajutorul ascensoarelor și al pasajului subteran”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de