Lucian Harșovschi: 28 de unități de învățământ din municipiu vor fi dotate prin PNRR. Am avut o discuție cu directorii pentru a pune la punct detaliile


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, luni, că 28 de unități de învățământ din Suceava vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale prin proiectul EduDigital-Unități de învățământ preuniversitar echipate și performante în municipiul Suceava, finanțat prin PNRR-Componenta 15 .

Viceprimarul a amintit că vineri, s-a aprobat în Consiliul Local depunerea proiectului, iar imediat după încheierea ședinței acesta a și fost depus de angajații serviciului specializat din Primărie.

„Astăzi, am avut o primă întâlnire cu toți directorii pentru a discuta pașii următori și a pune la punct primele detalii. Activitățile realizate prin proiect țin de modernizarea infrastructurii educaționale și dotarea unităților de învățământ conform standardelor actuale de educație”, a spus viceprimarul.

Potrivit acestuia vor fi dotate cu echipament digital un număr de 457 săli de clasă pentru învățământ preuniversitar și 25 de laboratoare de informatică din care 17 pentru învățământul primar, gimnazial și liceal; 3 pentru grădinițe și 5 pentru învățământ profesional și tehnic.

Totodată, se asigură echiparea a 15 ateliere de practică pentru învățământul profesional și tehnic.

În cadrul proiectului se vor achiziționa mobilier specific, echipament digital și materiale didactice pentru 22 cabinete școlare (matematică, geografie, istorie, limbi moderne, etc.), 19 laboratoare de științe (fizică, chimie, biologie), 25 de cabinete de asistență psihopedagogică/logopedie, 17 săli de sport și 402 săli de clasă din învățământul preuniversitar.

Valoarea totală a proiectului este de 32.952.578, 29 de lei iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2024.


Intră acum și în grupul de