Gheorghe Flutur anunță investiții de 16,5 milioane de euro în rute turistice din județul Suceava prin Programul „România Atractivă”


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, după o întâlnire la sediul CJ Suceava cu secretarul de stat în MIPE, Csilla Hegedüs și cu beneficiari ai proiectelor finanțate prin Programul „România Atractivă” din județele Suceava, Iași, Vaslui, Botoșani și Neamț, că județul Suceava beneficiază de proiecte în valoare de 16,5 milioane de euro prin acest program finanțat din fonduri europene.

El a arătat că în ceea ce privește proiectele pe rute culturale, prin programul „România Atractivă” județul Suceava are 17 proiecte aprobate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Flutur a amintit că CJ Suceava are un parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și că au fost aprobate investiții importante la mai multe mănăstiri, Arbore, Humor, Râșca, Slatina, Teodoreni, Solca care beneficiază de fonduri europene alături de biserici din lemn de la Horodnicu de Sus, Mănăstireni-Udești,Rădășeni, Botoșana, Colacu.

Președintele CJ Suceava a mai spus că sunt finanțate și alte tipuri de proiecte cum ar fi de prezervare a arhitecturii tradiționale, și că în satele tradiționale Ciocănești, Brodina și Straja vor fi refăcute mai multe gospodării tradiționale cu fonduri europene.

De asemenea, în ceea ce privește zona de gastronomie, vor fi finanțate proiectele Gastronomie din Ținutul Bucovinei în zona Câmpulung Molovenesc și gastronomie specifică huțulilor de la Moldova Sulița și Fundu Moldovei.

„Sunt câteva dintre proiectele din Programul „România Atractivă” în valoare de 16,5 milioane de euro. Pregătim alte proiecte și am cerut MIPE să găsească soluții și ca proiectul „Drumul lui Ștefan cel Mare” să fie finanțat pe bani europeni mai ales că la Suceava au fost beneficiari de proiecte și din Botoșani, Iași, Vaslui și Neamț”, a spus Flutur.

El a mai declarat că a solicitat la Ministerul Agriculturii ca pe noul Plan Național Strategic să fie eligibile și biserici din mediul rural pentru că multe sunt într-o stare avansată de degradare și au nevoie de consolidare

„Județul Suceava devine atractiv și prin aceste investiții pe care le facem în perioada care urmează”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de