Aproape jumătate din mașinile din județul Suceava verificate în trafic de RAR au neconformități tehnice


Intră acum și în grupul de

Registrul Auto Român a a verificat în trafic, anul trecut din punct de vedere tehnic,  76.440 de vehicule la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

În județul Suceava au fost verificate, în perioada menționată, 1.447 de vehicule. Dintre acestea, 47,41% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 84 (5,81%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,36% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,56% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 23 de amenzi contravenționale și au fost retrase 343 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară, arată RAR.

RAR atrage atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.


Intră acum și în grupul de