Prefectul ia masuri pentru recuperarea intarzierilor la Recensamantul Agricol


Intră acum și în grupul de

La nivelul judeţului Suceava, gradul de colectare a datelor pentru Recensământul General Agricol este de 86,22%. Pentru a recupera întârzierile, prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a dispus ca recenzorii care se ocupă de Recensământul General Agricol să fie degrevaţi în perioada următoare de sarcinile de serviciu şi a solicitat schimbarea recenzorilor care au ritmuri foarte scăzute de înregistrare. „Având în vedere că trebuie alocate cel puţin zece zile pentru activităţile de verificare, centralizare şi corelare indicatori, s-a recomandat ca activitatea de culegere a datelor la exploataţiile agricole să fie finalizată până la data de 20 ianuarie”, a spus Popescu.

El a arătat că din informaţiile operative centralizate la nivelul Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, asupra ritmului de colectare a datelor statistice în teren la recensământul general agricol s-a constatat că, din numărul total de 176.791 chestionare ce trebuie completate în judeţ, s-au colectat 152.423 chestionare.

Popescu a spus că în localităţile unde s-a înregistrat un grad scăzut de colectare a datelor a luat legătura cu coordonatorii locali şi s-a constatat că această situaţie a fost determinată de faptul că recenzorii au fost ocupaţi cu probleme de serviciu, că nu s-au completat chestionare în perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi din cauza lipsei de interes din partea unor recenzori.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut populaţiei să fie receptivă şi să răspundă întrebărilor recenzorilor, precizând că datele individuale înscrise în formularele de înregistrare sunt confidenţiale şi sunt utilizate numai în scopuri statistice. Prefectul a mai spus că refuzul de a răspunde în cadrul recensământului agricol general reprezintă cazuri izolate, înregistrate la prima vizită a recenzorilor şi au fost rezolvate de membrii comisiei locale de recensământ care au explicat scopul şi obiectivele recensământului, dar şi că se pot aplica amenzi de până la 1000 de lei în cazul perseverenţei de a refuza să declare datele solicitate.

Acţiunea de culegere a datelor în teren a fost finalizată numai în comuna Satu Mare, iar în 59 de localităţi aceasta se apropie de final, iar în alte 55 de localităţi gradul de colectare a datelor este cuprins între 74 la sută şi 78 la sută.


Intră acum și în grupul de