Incidentul de pe Aeroportul Suceava analizat de o comisie internă, dar și de inspectori AIAS


Intră acum și în grupul de

Conducerea Aeroportului Suceava a anunțat, marți, că a întrunit o comisie de analiză internă privind incidentul de pe platforma aeroportului dintre două aeronave Wizz Air. Totodată, incidentul va fi analizat și de inspectori ai AIAS

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a anunțat marți după amiaza, că în urma incidentului de pe platforma aeroportului pasagerii sunt în siguranță, au primit apă și mâncare și urmează să plece spre destinație, Dortmund, în jurul orei 19:00.

El a menționat că Aeroportul Suceava a întrunit, conform regulamentului, o comisie de analiză internă.

Totodată, miercuri dimineața urmează să ajungă la Aeroportul Suceava inspectori ai Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS).

Potrivit procedurilor AIAS, în cazul producerii unui eveniment de aviație civilă, este numit un investigator-șef, responsabil pentru coordonarea investigației. Misiunea lui este aceea de a conduce activitățile de investigație începând de la notificarea evenimentului și până la elaborarea raportului final. În funcție de circumstanțele evenimentului, investigatorul-șef poate apela și la alți investigatori sau experți, cu scopul de a organiza grupuri de lucru.

La solicitarea News Bucovina, Wizz Air a făcut precizări privind incidentul de pe platforma aeroportului sucevean.

„Wizz Air confirmă că zborul său W6 4692 de la Suceava la Dortmund, din data de 14 martie 2023, în timp ce rula la ieșirea din poziția de parcare, a intrat în coliziune cu stabilizatorul orizontal drept al unei alte aeronave WIZZ, care era parcată pe o poziție adiacentă, fără pasageri la bord. Toți pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămați și au fost debarcați în siguranță. Wizz Air pune la dispoziție o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat și va transporta pasagerii la destinație în cursul zilei de astăzi. Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați și îi asigură pe toți clienții că siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor sale rămân prioritatea principală a companiei aeriene”, au transmis reprezentanții operatorului aerian.


Intră acum și în grupul de