Incendiu la o fabrica de incaltaminte din Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit la o făbricuţă de încălţăminte din Vicovu de Sus. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava luni, la ora 20.00, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, unitatea a fost anunţată despre izbucnirea unui incendiu la o fabrică care avea ca obiect de activitate producţia de încălţăminte, de pe strada Cuza Vodă, din Vicovu de Sus.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-au deplasat 7 pompieri militari, cu două autospeciale cu apă şi spumă de stins incendii, de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la materialul lemnos, folosit la centrala termică, depozitat la subsolul clădirii, existând pericolul de propagare la secţia de prelucrare încălţăminte şi la casa de locuit.

Focul a fost stins la ora 21.22.

Au ars aproximativ 2 mc de material lemnos, circa 3 ml de instalaţie electrică şi 5 ml de instalaţie termică.

Rezultatul primelor cercetări indică drept cauză probabilă de producere a incendiului efectul termic al curentului electric provenit de la o doză cu defecţiuni, neizolată corespunzător.


Intră acum și în grupul de