Incendiu la casa parohială a Bisericii romano-catolice din Vatra Dornei. Pompierii au reuși să salveze casa parohială, biserica și o pensiune


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului Vatra Dornei au intervenit, duminică dimineața, cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe cu destinație cameră tehnică, aparținând casei parohiale a Bisericii romano – catolice din municipiul Vatra Dornei.

Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava, la sosirea echipajelor ardea astereala din jurul coșului de fum de la centrala termică cu pericol de propagare la casa parohială, la locașul de cult, la anexele din apropiere și la o pensiune din proximitate.

În incendiu au ars aproximativ 10 metri pătrați de astereală, de la nivelul acoperișului și aproximativ 3 metri pătrați de pardoseală. S-au degradat pereții de la etajul superior al camerei tehnice, precum și pereții și planșeul din interiorul unei camere din casa parohială, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum (burlan metalic) neizolat corespunzător față de materialele combustibile, a precizat sursa citată care a menționat că din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar datorită intervenției rapide a pompierilor militari au fost salvate casa parohială, locașul de cult, anexele din apropiere și pensiunea din proximitatea acestora.


Intră acum și în grupul de