Un urs de cinci ani a provocat panică între locuitorii din Dornișoara


Intră acum și în grupul de

CJSU Suceava a discutat, în ultima ședință, situația semnalată în localitatea Dornișoara unde un urs de circa cinci ani a provocat panică.

Potrivit Prefecturii Suceava, din data de 18 martie a.c., prefectul Alexandru Moldovan a fost informat asupra prezenței sporadice a unui exemplar de urs de talie medie, de aproximativ 5 ani, în intravilanul localității Dornișoara, care prin manifestare a indus o stare de panică printre locuitori.

La solicitarea primarului Viluț Mezdrea, cu care a fost menținut un permanent contact informativ, prefectul județului a inclus acest subiect pe ordinea de zi a CJSU Suceava în vederea analizării situației și adoptării măsurilor ce se impun.

Având în vedere că exemplarul de carnivor mare nu a mai fost identificat în zonă pe parcursul ultimelor două zile, s-a luat decizia instituirii măsurilor de monitorizare permanentă, identificarea din timp a unei posibile zone de relocare și notificarea instituțiilor competente din județul Bistrița – Năsăud, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de