Ion Lungu anunță transport public gratuit în prima vineri din fiecare lună: Începem și noi, dar mai timid, programul „Vinerea Verde”


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că începând cu luna aprilie va fi implementat și în municipiul Suceava transportul public local gratuit în prima zi de vineri din fiecare lună.

El a arătat că a analizat cu conducerea societății de transport public local situația ca urmare a înlocuirii întregului parc cu autobuze electrice și că este îmbucurător că a crescut atât numărul de călători cât și încasările TPL.

Primarul a spus că expiră contractul colectiv de muncă de la TPL și că a solicitat conducerii să prevadă în noul contract o majorare cu 10 la sută a salariilor angajaților, menționând totodată că șoferii TPL sunt cei care conduc autobuze de jumătate de milion de euro fiecare și au o responsabilitate foarte mare.

„Având în vedere faptul că au crescut încasările începem și noi, dar mai timid, în fiecare primă vineri din lună, proiectul „Vinerea Verde”. Ca atare, vineri, 7 aprilie, transportul local în municipiul Suceava va fi gratuit”, a anunțat primarul.

El a recunoscut că în alte orașe acest program este în fiecare vineri, dar că el propune ca un proiect-pilot să fie în fiecare primă zi de vineri din lună transport gratuit urmând să fie analizate efectele, care ar fi pierderile și câștigurile.


Intră acum și în grupul de