21 de elevi suceveni s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Matematică, 18 dintre ei studiază la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar pentru matematică din cadrul ISJ Suceava, prof. Angelo-Cătălin Bărbuță, a informat că lotul sucevean care va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Matematică este format din 21 de elevi, din care 8 calificați pe locurile din oficiu și 13 pe locurile suplimentare.

Cei 21 de elei suceveni s-au calificat la etapa națională în urma rezultatelor obținute la etapa județeană a Olimpiadei de matematică, desfășurată în  data de 11 martie 2023, în două centre, unul la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava pentru elevii din clasele V-VIII  și altul la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava pentru elevii din clasele IX-XII).

Conform inspectorului școlar sucevean, pentru etapa județeană a competiției s-au calificat 226 de elevi, din care 165 elevi la clasele V-VIII și 61 elevi la clasele IX-XII.

În urma desfășurării etapei județene, s-au obținut 9 premii I, 10 premii II, 10 premii III și 33 mențiuni.

Lotul județului Suceava este format din 18 elevi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, 2 elevi de la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava și un elev de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Astfel,  la clasa a V-a s-a calificat elevul Spînu Tudor-Andrei, prof. Alexa Raluca Crisantha- Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, la  clasa a VI-a  elevii Sfichi Andrei (prof. Alexa Raluca Crisantha) – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Hudema Luca (prof. Marchitan Claudia) și Gavriliță Ema Ioana (prof. Apostol Felicia) ambii de la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava, la clasa a VII-a s-au calificat elevii Grădinariu Anastasia și Amorăriței Tudor (prof. Alexa Raluca Crisantha) de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, la clasa a VIII-a elevul Palaghianu David (prof. Alexa Raluca Crisantha) – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava .

La clasa a IX-a s-au calificat elevii Aparaschivei Tudor-Andrei și Poinaru Rareș Aurel (prof. Amorăriței Cristian) ambii de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, precum și elevul Buliga Sebastian-Ionuț (prof. Cerbu-Sfârghiu Cristian-Vladimir) de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, la  clasa a X-a elevii Popa Magda Iulia și Laslău Antonio Luca (prof. Popescu Dan) de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, la clasa a XI-a elevii Burcă Paul, Ispir Alexandru, Airinei Gabriel Vlad, Buzdugan Ioan Michael (prof. Scutaru Constantin) și Dulgheriu Sandra (prof. Amorăriței Cristian) de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, iar la clasa a XII-a elevii Orza Șerban, Popa Maria Cristina, Niță Alexandros (îndrumați de prof. Marchitan Marius) și Buceac Ionuț (prof. Amorăriței Cristian) – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.


Intră acum și în grupul de