Ion Lungu are confirmarea că sunt aduși câini în Suceava: Câinele care a atacat un copil în Suceava este din Botoșani


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că se confirmă că se aduc câini în municipiul Suceava și a spus că în week-end un copil a fost atacat de un câine care a fost identificat și aparține unui bărbat din comuna botoșăneană Icușeni.

Lungu a spus că deși municipalitatea depune un efort constant de capturare a câinilor fără stăpân, în week-end s-a înregistrat un eveniment nefericit în zona străzii Parcului unde un copil a fost mușcat de un câine.

Lungu a spus că acest incident s-a produs în ciuda faptului că în primele luni din acest an au fost capturați în municipiu sute de câini, aproape cât în cursul anului trecut.

„În week-end a avut loc un incident în zona străzii Parcului când un copil a fost mușcat de un câine. Acel câine a fost identificat ca fiind cel care a mușcat copilul și a fost capturat. Pe baza cip-ului, câinele a fost identificat ca fiind al unui proprietar din comuna Icușeni din județul Botoșani”, a spus primarul.

El a precizat că Primăria Suceava s-a adresat Poliției Județene Botoșani care urmează să ia toate măsurile necesare.

„Nu căutăm o scuză, nu vrem să intrăm în război cu alții, dar din păcate este o realitate: se aduc câini în municipiul Suceava”, a arătat Ion Lungu.

El a menționat că respectivul câine agresiv a fost capturat și este în adăpostul de protecție a animalelor.


Intră acum și în grupul de