Ion Lungu recunoaște că a fost indus în eroare în legătura cu coffee shop-ul de pe strada Zorilor și a cerut rezilierea contractului de închiriere


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că s-a autosesizat în legătură cu închirierea unui spațiu pentru un coffee shop în cartierul George Enescu.

„A fost o închiriere până la sfârșitul anului trecut. Această închiriere se aprobă anual. Are contract de închiriere până la sfârșitul anului. Am dat dispoziție Direcției Juridice, Direcției de Patrimoniu să rezilieze contractul de închiriere”, a spus primarul.

El a subliniat că în contractul de închiriere se prevede foarte clar că nu se poate subînchiria și nici schimba destinația.

Lungu a spus că va solicita chiriașului încetarea pe cale amiabilă a contractului, iar dacă nu dorește Primăria se va adresa instanței.

Primarul a recunoscut că au fost dispute în Consiliul Local atunci când s-a aprobat această închiriere și a constatat acum că nu este corect ceea ce se întâmplă.

„Probabil mai sunt și alte cazuri. Vom fi și mult mai atenți. În acest mandat putem număra pe degete asemenea închirieri în Consiliul Local”, a spus Lungu.

El a recunoscut că a fost indus în eroare și a transmis că cel care intenționează să-l cumpere va lua „țeapă” întrucât este vorba de un contract de închiriere cu termeni foarte clari și că acel chioșc va dispărea din acea zonă.

Reamintim că în Consiliul Local Suceava consilierii PSD și USR s-au opus aprobării proiectului de hotărâre prin care s-a închiriat o suprafață de 20 de mp de teren pentru a construi un coffee shop.

La sfârșitul lunii februarie, consilierul local USR Lorena Buburuzan a atenționa că acest chioșc a fost construit în toamna anului trecut, iar Consiliul Local a aprobat cu 13 voturi „pentru” o chirie de 360 lei/lună, pentru un chioșc provizoriu care a fost pus în vânzare, cu 73.000 de euro, iar pe site-urile imobiliare, apărea de închiriat cu modesta sumă de cu 800 euro/lună.

„În acea ședință de CL s-au spus vorbe mari: „mediu de afaceri”, „capital privat”, „riscuri”, „vot pentru dezvoltare”. Doar că „investitorul privat” ne-a arătat în foarte scurt timp cum poți face business în Suceava, pe șmechereală. Iar ipocrizia unor consilieri din CL, interesul altora și, în general, nepăsarea în gestionarea bunului public, a spațiului urban coerent, a mai creat o aberație în Suceava, afaceri profitabile pe spinarea municipalității, o treabă de-a lui „merge și-așa”!”, a arătat Lorena Buburuzan.


Intră acum și în grupul de