Doi elevi suceveni vor participa la etapa națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală, clasele III-VIII, după ce la etapa zonală au obținut premiul I, finalist, cu punctaj maxim


Intră acum și în grupul de

Doi elevi suceveni vor reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală, clasele III-VIII, care se va desfășura în perioada 05- 07 aprilie 2023, la Liceul de Arte „Ioan Sima” Zalău.

Potrivit inspectorului școlar pentru arte din cadrul ISJ Suceava, prof. Loredana Ceică, 16 elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au participat la etapa Zonală a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală, clasele III-VIII, desfășurată în perioada 16- 17 martie 2023, la Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra Neamț .

Cei 16 elevi suceveni au obținut la etapa zonală 6 premii I, din care 2 premii I finalist, 7 premii II, un premiu III și 2 mențiuni.

La etapa națională vor participa doi elevi care au obținut premiul I, finalist, cu 100 puncte, respectiv Semian Eduard, clasa a VI-a, trompetă, prof. Cristi Ruscior, corepetitor, prof. Cristian Lungu, precum și Dragomirescu Alexandru, clasa a VIII-a, chitară, prof. Ilie Aurelian Zugrav.

Inspectorul școlar sucevean a menționat că 4 cadre didactice de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au fost desemnate profesori membri ai juriului pe subcomisii, respectiv în  Subcomisia pian: prof. Onesciuc Johannes Raimund, în Subcomisia vioară: prof. Constandache Ciprian, în Subcomisia instrumente de suflat din lemn: prof. Săveanu Mihaiela – flaut și în Subcomisia instrumente de suflat din alamă și de percuție: prof. Ruscior Cristinel Vasile – trompetă


Intră acum și în grupul de