Patru suceveni prinși de polițiștii DCCO când primeau din Spania 15 kilograme de droguri printr-o firmă de coletărie


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane bănuite de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În acest caz, s-a reținut faptul că, în luna martie 2022, două dintre persoanele  bănuite s-ar fi deplasat în Spania, de unde ar fi expediat, prin intermediul unei firme de coletărie, aproximativ 15 kilograme de cannabis (2 colete conținând 8, respectiv 7 kilograme de droguri de risc).

Cele două persoane bănuite s-ar fi întors apoi pe teritoriul României, în vederea ridicării coletelor.

Astfel, la data de 22 martie a.c., au fost organizate două acțiuni de prindere în flagrant delict a patru persoane bănuite, care s-au prezentat, în vederea ridicării drogurilor de risc, în municipiul Suceava și orașul Gura Humorului.

Ulterior, la data de 23 martie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Cu privire la cea de-a patra persoană implicată în activitatea infracțională, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile.

În acest caz suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală.


Intră acum și în grupul de