Poliția Suceava spune că au fost luate măsuri ferme împotriva agresorilor activiștilor de mediu suceveni și că de peste un an activiștii de mediu suceveni nu au mai fost agresați


Intră acum și în grupul de

Reținerea în arest a agresorilor activiștilor de mediu Tiberiu Boșutar și Daniel Bodnar a determinat ca timp de un an de zile să nu mai fie semnalate agresiuni asupra activiștilor de mediu suceveni, arată Poliția Județeană Suceava într-o informare prezentată în ședința de joi a Colegiului Prefectural Suceava.

Potrivit sursei citate, în perioada 2020 – 2022, activitatea de cercetare penală a fost prioritizată pe acest segment, fiind dipuse măsuri ferme care au dus la conștientizarea răspunderii penale și a consecințelor în plan juridc și personal.

„Astfel, prin abordarea cu celeritate a cauzelor de abuz sau agresiune asupra activiștilor de mediu s-a reușit probarea activității infracționale și reținerea pentru 24 ore în arestul IPJ Suceava a celor care au săvârșit acte grave asupra activiștilor de mediu”, arată Poliția Suceava.

Totodată, se precizează că patru persoane au fost reținute de către polițiști în urma agresiunii asupra activistului de mediu Tiberiu Boșutar din luna septembrie 2021, iar alte patru persoane au fost reținute pentru acte de agresiune asupra activistului de mediu Daniel Bodnar în perioada septembrie 2020 –ianuarie 2022 (Marginea, Mălini, Vicovu de Sus).

„Urmare a acestor măsuri ferme și a intervenției operative a polițiștilor de cca. 1 an de zile nu au mai fost semnalate acte de violență sau amenințări la adresa activiștilor de mediu în județul Suceava. Ultima reținere operată de polițiști ca urmare a autosesizării a fost în ianuarie 2022 pentru amenințări în mediul on-line din partea unui bărbat din orașul Vicovu de Sus)”, arată Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de