Suceava va avea complex sportiv de 13 milioane de euro (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O sală polivalentă cu o capacitate de 5000 de locuri, dotată cu sală de competiţii şi sală de antrenament, un stadion cu capacitate de 15.000 de locuri, un bazin olimpic, dar şi terenuri de sport în aer liber.

Asta va cuprinde, potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, complexul sportiv care urmează să fie construit în municipiul reşedinţă de judeţ.

El a prezentat, miercuri, proiectul privind construcţia unui complex sportiv, valoarea estimativă a acestuia fiind de 13 milioane de euro, arătând că urmează să fie finalizat în patru ani după obţinerea finanţării, care ar putea fi asigurată de la bugetul de stat, sau din fonduri private. „Nu exclud o variantă privată de finanţare”, a spus Lungu.

Edilul-şef a arătat că municipiul Suceava ar putea obţine finanţare şi prin Compania Naţională de Investiţii, fiind inclus pe lista pentru astfel de proiecte a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Aproximativ 320 de milioane de euro va cheltui Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru construcţia a 30 de săli polivalente în următorii şase ani. Sălile vor avea între 5.000 şi 15.000 de locuri, iar proiectul urmează să fie derulat prin Compania Naţională de Investiţii, aflată sub autoritatea ministerului.


Intră acum și în grupul de