Parcarile subterane din centrul Sucevei vor fi gata in doi ani si jumatate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„În doi ani şi jumătate vom avea parcări moderne în centrul Sucevei”, a afirmat miercuri, primarul Ion Lungu, după ce a semnat cu firma suceveană General Construct SA, contractul de execuţie a parcajelor subterane din centrul municipiului Suceava, în valoare de 24,352 milioane de lei fără TVA, finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Potrivit edilului-şef, firma care execută lucrările de consolidare a terenului din zona centrală este şi cea care a câştigat licitaţia pentru execuţia parcajelor subterane. Lungu a arătat că aceste lucrări se vor derula o perioadă împreună, urmând ca de la 1 mai să înceapă propriu zis construcţia parcajelor.

La rândul său, directorul firmei de construcţii General Construct SA, Viorel Nuţu, a declarat că este o lucrare de complexitate mare ţinând cont în primul rând de structura terenului. „Am mai făcut lucrări de acest gen în Germania”, a spus Nuţu. El a menţionat că şefii de şantier şi muncitorii care vor participa la aceste lucrări au toţi experienţa lucrărilor de acest tip executate în Germania.

Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Suceava se prevede finanţarea prin POR a cinci proiecte în valoare totală de 28,8 milioane de euro, din care 23,4 milioane de euro valoare eligibilă, cel mai important, în valoare de 9 milioane de euro, fiind de reabilitare a zonei centrale a municipiului şi crearea de parcaje subterane.

Totodată, este finanţat proiectul de reabilitare a unui număr de 14 străzi şi modernizare a Parcului Şipote, dar şi proiectul de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii prin care vor fi instalate în oraş echipamente de supraveghere. Prin acelaşi program este finanţat un proiect de reabilitare a iluminatului public pe artera principală a municipiului şi un alt proiect de înfiinţare a unui centru pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene.

Un număr de 13 municipii, printre care şi Suceava, desemnate de Guvern drept poli de dezvoltare urbană, sunt finanţate cu prioritate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi cu fonduri bugetare pentru dezvoltarea activităţilor economice şi diminuarea numărului de tineri care pleacă să lucreze în marile oraşe.


Intră acum și în grupul de