Aproape 5800 de liceeni din județul Suceava sunt așteptați să participe la simularea probelor scrise ale Bacalaureatului. Luni se desfășoară proba scrisă la Limba și literatura română


Intră acum și în grupul de

La simularea probelor scrise ale examenului national de Bacalaureat s-au înscris 5788 elevi din județul Suceava, dintre care 5211 din clasa a XII-a și 577 din clasa a XIII-a seral și frecvență redusă, desfășurarea acestor probe urmând să aibă loc în 41 de centre de examen.

Conform calendarului, simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat are loc în perioada 27-30 martie 2023, iar comunicarea rezultatelor în data de 6 aprilie 2023.

Astfel, în data de 27 martie este prevăzută Proba Ea la Limba și literatura română, în 28 martie Proba Ec – Proba obligatorie a profilului, în 29 martie

Proba Ed – Proba la alegere a profilului și specializării și în 30 martie Proba Eb – Limba și literatura maternă.

Conform Ministerului Educației, simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2023 se organizează la următoarele disciplinele: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Sursa citată precizează că subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor şi a competențelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educației, iar subiectele și baremele se afișează în fiecare zi cu probă de examen, la ora 15:00.

„Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale/liceale”, menționează Ministerul Educației.


Intră acum și în grupul de