58 de treceri ilegale ale frontierei de stat, in 2010


Intră acum și în grupul de

Un număr de 58 treceri ilegale ale frontierei de stat în care au fost implicate 120 de persoane s-au înregistrat anul trecut la graniţa cu Ucraina, informează IJPF Suceava. De asemenea s-au constatat 4 cazuri de migraţie ilegală în care au fost implicate 7 persoane. Totodată s-au înregistrat 67 de cazuri în care diferiţi cetăţeni au fost depistaţi în Punctele de Trecere cu documente false şi falsificate.

În 10 cazuri erau falsificate paşapoartele, 20 de vize au fost depistate că sunt falsificate, 25 cărţi verzi, 6 certificate de înmatriculare, 4 permise de şedere, o carte de identitate şi o procură notarială.

Potrivit IJPF Suceava, pe plan extern a existat o bună colaborare cu grănicerii ucraineni axată pe schimbul de date şi informaţii, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial. În anul 2010 au avut loc 120 de întâlniri cu reprezentanţii Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi şi structurilor subordonate, au fost transmise părţii ucrainene 244 comunicări şi s-au primit 238 de comunicări.


Intră acum și în grupul de