Ion Lungu despre modernizarea Parcului Șipote: Sunt luate în calcul trei variante în funcție de finanțarea europeană pe care municipalitatea o poate atrage


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că sunt luate în calcul trei variante de modernizare a Parcului Șipote în funcție de finanțarea pe care municipalitatea o poate primi prin Programul Operațional Regional.

El a explicat că proiectul de modernizare a Parcului Șipote va fi depus pe o măsură a POR care se pare că nu permite finanțări mai mari de 5 milioane de euro.

În aceste condiții, împreună cu proiectanții, se iau în calcul trei variante de realizare a lucrărilor de modernizare în condițiile în care proiectul întreg se ridică la circa 17-18 milioane de euro.

Primarul a spus că există varianta să nu fie inclus pe proiectul finanțat de UE întregul parc Șipote și să fie lăsată zona de parc dinspre Ipotești pentru o a doua etapă de modernizare.

Lungu a explicat că dacă s-ar face intervenții pe întreaga suprafață a parcului Șipote și suma prevăzută nu este suficientă pentru întreaga investiție nu s-ar mai putea obține o nouă finanțare europeană întrucât se consideră că a existat o finanțare europeană.

Astfel, în prezent se ia în calcul o variantă care să includă doar lucrări pe circa jumătate din suprafață, iar restul de parc să nu fie afectat, dar se ia în calcul și varianta ca investiția să fie asigurată cu fonduri europene până la limita de 5 milioane de euro, iar restul lucrărilor să fie finanțate cu fonduri de la buget.

Primarul a explicat că proiectul de amenajare a Parcului Șipote este complex și că urmează să fie prezentată varianta care va fi agreată.


Intră acum și în grupul de