Zeci de percheziții DNA Suceava privind fapte de corupție legate de controale privind protecția mediului


Intră acum și în grupul de

Un număr de 64 de percheziții sunt efectuate miercuri de DNA Suceava în legătură cu un dosar privind fapte de corupție în cadrul unor controale privind protecția mediului.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au anunțat că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – octombrie 2022, în legătură cu modalitatea de efectuare a unor controale la agenți economici și unități administrativ – teritoriale, pe linie de protecție a mediului.

În cursul zilei de miercuri, 29 martie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 64 locații, situate pe raza județelor Botoșani, Suceava și Iași, din care 21 la sedii ale unor instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În acest caz procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.


Intră acum și în grupul de