Bancnotă euro-suvenir dedicată voievodului Ștefan cel Mare, lansată de Muzeul Național al Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei lansează o nouă bancnotă euro suvenir, dedicată, de această dată, voievodului Ștefan cel Mare.

Astfel, după succesul bancnotei euro-suvenir prin care muzeul promovează imaginea Cetății de Scaun a Sucevei, Muzeul Național al Bucovinei vine în fața publicului cu un produs de suflet, prin care omagiază personalitatea celui mai mare roman al tuturor timpurilor – Ștefan cel Mare.

Intrați din anul 2022 în rândul suvenirurilor de euro din Europa, alături de alte mari obiective turistice europene, printre care și Cetatea de Scaun a Sucevei, cel mai important edificiu simbol al Sucevei, bancnota dedicată lui Ștefan cel Mare completează seria, fiind cea mai nouă Bancnotă souvenir cu valoarea de 0 Euro, lansată de Muzeul Național al Bucovinei în colaborare cu Eurosuvenir România.

Bancnotele sunt puse în vânzare la prețul de 21 lei, la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava, iar de săptămâna viitoare și la standul de prezentare de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei.

Bancnota este prezentată într-o mapă specială, prevăzută cu un buzunar interior transparent, spațiu în care se regăsește bancnota. Mapa, tipărită în condiții grafice deosebite, are imprimate pe cele patru fațete imaginea domnitorului și o hartă a ctitoriilor sale, cât și o imagine a Sălii Sfatului Domnesc de la Suceava.

Bancnota suvenir de 0 Euro, cu reprezentarea Voievodului Ștefan cel Mare, este realizată în una din imprimeriile acreditate de către Banca Centrală Europeană, având caracteristici de securitate similare bancnotelor reale și un design unic, atrăgător, asemănător, dar nu confundabil cu acestea.

Proiectul de promovarea a obiectivelor turistice renumite în întreaga lume este o inițiativă, marcă înregistrată apărută în Franța în anul 2015.


Intră acum și în grupul de