Un șofer băut a fost blocat în trafic după o urmărire la Vatra Moldoviței. Acesta a fost la un pas să intre cu autoutilitara în mașina de poliție


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Paltinu este cercetat penal, a fost amendat cu 870 de lei și i-a fost suspendat și permisul auto după ce a condus băut o autoutilitară și nu a acordat prioritate mașinii de poliție fiind la un pas să o lovească.

Potrivit anchetei polițiștilor, sâmbătă, în jurul orei 12:58, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 14 Vama în timp ce se deplasau pe D.J. 176 Vatra Moldoviței, din direcția Moldovița către Vama au observat o autoutilitară Volkswagen care circula pe un drum comunal neclasificat care nu a acordat prioritate în momentul în care a vrut să părăsească drumul comunal și să intre pe drumul județean, astfel că pentru a evita o coliziune autospeciala de poliție a trebuit să încetinească.

Șoferul autoutilitarei și-a continuat deplasarea către comuna Moldovița, iar polițiștii s-au întors și au pornit în urmărirea autoutilitarei, ocazie cu care la aproximativ 200 de metri de locul inițial, autoutilitara a intrat pe un alt drum comunal neclasificat unde, după aproximativ 20 de metri, a fost blocată cu autospeciala de poliție.

În urma controlului s-a constatat că soferul autoutilitarei este un bărbat de 41 de ani din comuna Vatra Moldoviței, sat Paltinu, care a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat

Șoferul a fost condus la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, pentru a i se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, șoferul  a fost sancționat contravențional pentru neacordarea priorității de trecere în intersecția nedirjată atunci când se pătrunde pe un drum județean de pe un drum comunal, cu amendă în valoare de 870 lei și i s-a suspendat permisul de conducere.


Intră acum și în grupul de