Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, despre dezăpezirea din oraș: Am reușit să facem față zăpezii și nu am întâmpinat probleme deosebite


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat, joi, că din cauza condițiilor meteorologice se circulă în condiții de iarnă în municipiul Suceava.

El a spus că ținând cont că zona a fost sub avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente s-a acționat încă din cursul zilei de marți (04.04.2023) cu 12 utilaje mari pentru străzi, iar începând de miercuri, pe lângă utilajele mari, au fost scoase 4 utilaje mici pentru trotuare și străzi înguste.

„Astăzi, de la ora 04:00, pe lângă cele 12 utilaje mari, au fost scoase și 3 utilaje mici pentru trotuare, precum și 4 utilaje mici pentru străzi înguste”, a spus viceprimarul.

Potrivit acestuia, de asemenea, se acționează și cu 3 echipe pentru deszăpezirea manuală a trotuarelor și a trecerilor de pietoni.

„E iarnă, oricât ar deszăpezi străzile administrația, condițiile din trafic nu sunt aceleași cu cele din vară, trebuie mai multă atenție și mai multă răbdare din partea participanților la trafic, dar și înțelegere că ne vom ocupa de deszăpezirea tuturor căilor de acces”, a precizat Harșovschi.

El a menționat că toate sesizările sunt preluate de către dispeceratul de permanență la unul din numerele de telefon 0731.996.856 (operator Diasil) sau la 0230.212.696 (Primăria Municipiului Suceava), se centralizează și se dirijează utilajele de deszăpezire aflate pe teren, iar în prima etapă se acționează pe arterele principale ale municipiului și ulterior pe străzile adiacente acestora și că, în paralel se curăță trotuarele și carosabilul, precum și stațiile de transport în comun.

„Pentru a evita neplăceri, toți conducătorii auto sunt sfătuiți să fie responsabili și să-și echipeze mașinile corespunzător condițiilor meteo. Fiți prudenți și circulați cu atenție! S-a intervenit constant, dar vremii/condițiilor meteorologice nu ne putem împotrivi, important este că în final am reușit să facem față zăpezii și nu am întâmpinat probleme deosebite”, a adăugat viceprimarul.

Lucian Harșovschi a mai spus că, de asemenea, transportul în comun a fost o prioritate pentru administrația locală și a reamintit că mâine este Vinerea Verde.

„În prima vineri din lună se poate circula gratuit cu transportul în comun, un bun prilej de a lăsa mașinile acasă și de a ne ocupa de deszăpezire”, a mai spus viceprimarul Sucevei.


Intră acum și în grupul de