IPS Calinic, solicitat să dea un sfat în cazul unei femei înșelată de soț care însă nu vrea să jure că nu o va mai înșela


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost solicitat să ofere un sfat în cazul unei femei care a fost înșelată de soț și care ar dori să se împace dacă soțul jură la mănăstire că nu o va mai înșela.

„Vă rog să-mi daţi o îndrumare ortodoxă, dacă o familie o ajuns din motive de infidelitate a soţului faţă de soţie să divorţeze, însă soţia, fiind un copil minor de întreţinut, cere soţului că singura cale de împacare ar mai fi doar dacă soţul să meargă la o mănăstire aleasă de soţie unde să jure sub semnătură pe viaţa lui şi pe Dumnezeu, că atât cât cei doi vor fi căsătoriţi, el n-o va mai înşela cu alta femeie. Dumneavoastră cum ne îndrumaţi în cazul acesta. Soţul este om credincios şi nu vrea să jure pentru probleme lumești pe Dumnezeu şi pe viaţa lui. Mulţumim”, a fost solicitarea către IPS Calinic.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților consideră că o căsătorie trebuie să funcționeze pe încredere și nu pe jurăminte.

„Consider că ar fi bine să-i mai dea o șansă, iar căsătoria lor să funcționeze pe încredere, nicidecum pe jurăminte. Pace și bucurie!”, a transmis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de