Alimente expirate, puse in vanzare, in Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia consumatorilor Suceava a efectuat în această lună mai multe controale pentru a verifica păstrarea la comercializare, după perioada sărbătorilor, a unor produse neconforme, în special cu data limită de consum depăşită. „Din păcate, destul de mulţi comercianţi, în ciuda nenumăratelor controale şi a sancţiunilor aplicate, nu înţeleg să respecte consumatorul şi legislaţia specifică protecţiei consumatorilor”, a declarat şeful CJPC Suceava, Elena Oanea.

Potrivit acesteia, produse precum pizza semipreparată, ştrudel, cârnaţi şi alte preparate din carne, în cantitate totală de 20 kilograme au fost depistate la comercializare, cu termenul de valabilitate expirat la un supermarket din Câmpulung Moldovenesc. Tot în Câmpulung Moldovenesc, la un magazin mixt de cartier, se aflau expuse la comercializare cotlet de porc, carne semipreparată, cârnaţi ţărăneşti, costiţă de poc, de peste 20 de kilograme, cu data limită de consum depăşită.

Smântână, sucuri, iaurt, foi de napolitană, ciocolată sunt alte produse expirate aflate la comercializare în unităţi din Milişăuţi şi Volovăţ.

La un bar-discotecă din comuna Buneşti, sat Unceşti se servea consumatorilor bere expirată.

Elena Oanea a precizat că, în total s-au retras de la comercializare datorită acestui motiv, al depăşirii datei limită de consum, 70 kilograme produse alimentare. Operatorii economici au fost sancţionaţi cu amenzi în cuantum total de 17.000 lei.

În timpul acestor controale s-au depistat şi alte nereguli cum ar fi vânzarea de produse fără a fi etichetate, neafişarea preţurilor şi chiar fumatul în locuri unde acesta este interzis -magazine de cartier sau săteşti.

„Atenţionăm consumatorii să cumpere produse alimentare numai din spaţii autorizate, să citească cu atenţie eticheta, să verifice starea ambalajelor, să solicite şi să păstreze bonul fiscal, să confrunte suma înscrisă pe bon pentru plată cu cea afişată la raft, iar în situaţiile în care depistează nereguli să sesizeze Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava”, a conchis Elena Oanea.


Intră acum și în grupul de